sábado, 12 de marzo de 2011

Cafayate, excursió a Quilmes seu d'una civilització resistent!

Avui ens hem llevat ben aviadet de nou. Hem esmorzat al pati del nostre alberg sota un sol que começava a sortir i hem anat a donar un petit tomb pel poble. Després hem agafat de nou el nostre super cotxe i ens hem dirigit cap a Quilmes, a visitar les ruines. Just a l'entrada un guia ens ha fet una petita introducció que ens ha permès situar l'estil de vida i les particularitats d'aquest poble indígena que primerament va ser atacat pels inques i posteriorment pràcticament va desaparèixer davant l'agressivitat de la invasió espanyola.





Tot i ser diferent, avui en dia encara es mantenen algunes tradicions com les ofrenes a la Pachamama, la mare terra, a qui ofereixen aliments que recobreixen en uns munts de pedra fins l'any següent per tal qur la terra s'ho empassi.

Hem anat pujant per la muntanya on estaven instaurats i inicialment costava fer-se a la idea de com funcionava la ciutat, les construccions eres més aviat subterrànies per protegir-se del fred i el vent. A mesura que pujavem es veia més l'estructura de la ciutat amb les diferents cases i "carrers". Tot l'entorn ple de cactús i terra feia que fos difícil imagina com podia sobreviure un poble en aquestes condicions.
Un cop vist Quilmes hem tornat a Cafayate, de nou un camí absolutament envoltat de vinyes i montanyes. Allà hem anat a recollir les empanades que havíem encarregat, ens les hem menjat i hem agafat el camí de tornada cap a Salta a través del "valle de los cachaiquies".

No hay comentarios:

Publicar un comentario