miércoles, 9 de marzo de 2011

Salta, Purmamarca, Humahuaca

Aquest matí després d'esmorzar ens hem posat a la busca i captura d'un cotxe per llogar que tingués sis places. Inicialment no l'hem trobat, però finalment Hertz ens en ha ofert un per la una del migdia. Hem aprofitat el matí per visitar el centre de Salta. En alguns aspectes la ciutat ens ha recordat a Andalusia. Moltes de les façanes pintades de color blanc amb ribets de color groc, terrasses cobertes...al centre, la plaça principal, quadrada amb dues diagonals que la creuen. Entre els arbres gegants i florits que hi estan plantats hi ha palmeres, unes palmeres super altes amb uns troncs molt molt prims. Al voltant de la plaça, porxos plens de terrasses de bars i cafès. L'esglèsia principal és de color rosa pàlid. Just hi hem arribat que feien missa, i l'afluència de gent seguint-la era sorprenent. Per ser un dia laborable tant la catedral, com els carrers, com els comerços estaven plens a vessar.
Hem visitat l'esglèsia d'estil absolutament barroc i després ens hem dirigit cap a la plaça principal. D'allà hem agafat uns carreronets fins arribar al mercat municipal. Un mercat ple d'olors, fins a un cert punt marejants. Els trossos de carn penjats a l'aire sense cap tipus de refrigeració, muntanyes d'espècies de tots colors, peixos, verdures...

Cap allà a la una hem anat cap a la Hertz, hem recollit el cotxe, hem comprat unes empanades i ens hem posat en ruta. La sortida de Salta ha estat força complicada però aviat ens hem dirigit cap a Jujuy i d'allà cap a Purmamarca. El paisatge de nou tornava a guanyar protagonisme. Les "quebradas" són el trajecte que l'aigua s'ha anat obrint entre les muntanyes deixant al descobert les diferents capes sedimentàries i regalant-nos les muntanyes de colors.
A Purmamarca, un poblet petit i força arreglat, segurament la presència del turisme ho ha afavorit, s'hi pot veure el cerro de los siete colores. Allà mateix hem dinat!

A mig camí tot anant en cotxe hem vist un gaucho. Tot i estar una mica mogut, és realment un gaucho de debò, amb el seu barret, el seu cavall i el seu bigoti.



No hay comentarios:

Publicar un comentario