jueves, 3 de marzo de 2011

Santiago

Avui ens hem llevat força tard. Ahir finalment vam sortir a conèixer la nit de la capital de Chile i entre una cosa i l'altra se'ns va fer tard de tal manera que aquest matí ha servit per recuperar-nos.
Un cop despertes, esmorzades i arreglades ens hem dirigit cap al centre de santiago. Hem agafat el metro, hem fet un transbord i hem anat a parar a una zona força cèntrica amb carrers amples. Hem entrat a xafardejar a un bar que es deia The clinic igual que un diari crític de la ciutat. Aquest restaurant es trbava dins d'una casa antiga, tenia dos pisos i un pati interior. Aquest matí feia realment molta calo així que després de caminar una estona sota el sol del migdia, al veure aquest patí cobert per les branques dels arbres que hi estaven plantats no ho hem dubtat massa. Tot i ser les 16h la gent no ha deixat d'arribar per dinar, molts d'ells menjaven crudo, un estil carpaccio/steak-tartare, nosaltres al veure la quantitat de carn no ens hem atrevit. Després de dinar hem caminat una estona pels carrers del centre. Recordava una mica a Portal de l'Àngel els dies que està ple. A més a més al mig de la rambla peatonal hi havia paradetes on s'hi podien comprar mitjons, joguines enganyoses pels nens, fruita, xurros, de tot...d'allà hem arribat al gran mercat municipal. A aquestes hores gran part de les botigues ja estavne tancades, però les que hi havien obertes espantaven. Sobretot les que eren de carn, les vitrines estaven plenes fins dalt de carn ja trossejada, muntanyes de cuixes de pollastre, i així amb les diferents carns.


D'allà hem desembocat a una sèrie de carrerons més petits on s'hi podien veure edificis que en el seu moment havien de ser molt elegants però que avui en dia pel fet no haver estat cuidats eren un record del que havien estat. D'allà hem arribat a una zona de parcs al costat del riu on hi havia els principals museus. Xoca veure com algún d'aquests museus encara mostra a la seva façana restes del terratrèmol de l'any passat. Des d' allà hem arribat a una zona més turística/peatonal on hi havia venta de llibres de segona mà així com anticuaris al carrer. Hem vist algun dels nous edificis contruits com a centres culturals amb places i espais oberts al costat on a l'estiu es poden realitzar activitats a l'aire lluire. Des d'allà ja ens hem dosposat a tornar cap a casa on d'aquí una estona soparem.

1 comentario:

  1. Nuriii..acabo de tenir un flashback, i m'encanta..(estar al meu llit i recordar el viatge no té preu)
    un petonet i en veiem a la tornada...

    ResponderEliminar