jueves, 24 de febrero de 2011

Dia de bus, arribada a Punta Arenas

Avui ens hem llevat aviadet ja que a les 8:00 sortia el nostre bus des d'Ushuaia, al.carrer principal fins a Punta Arenas...
Ara feia dies que no feiem un trajecte en bus, i a més a més va resultar ser un bus dels de tota la vida, sense cap equipació per fer un viatge de 12h...al sortir de Ushuaia mig plovia, els vidres van començar a quedar-se plens de baf...davant d'això van decidir obrir les finestres superiors...resultat...un fred considerable. Tot i la imcomoditat, suposo que pel fet de llevar-nos d'hora hem anat fent alguna dormideta. Aquest trajecte ja es presentava particularment pesat per les contínues interrupcions que havíem d'anar trobant. En primer lloc creuar la frontera Argentina de sortida (implica omplir papers, passaport...), després hem creuat un llarg camí desèrtic fins arribar a terres xilenes, on de nou hem hagut de baixar del bus, omplir papers, i carregar l'equipatge per tal que fos inspeccionat per gossos i màquines. Finalment un cop passat aquest tram hem parat al típic restaurant de frontera on ens han ofert entrpans a un preu força beneficiós per ells (generalment a Argentina, quan agafes un autobus mínimament llarg sempre et donen menjar i beguda, però aquest cop no!).
 
Un cop hem tornat a pujar al bus, la temperatura ha anat augmentant. Havia sortit wl sol mentre dinàvem i entre la calor i la pols que entrava per les finestres obertes...allò semblava un camió de pollastres! Finalment, algú s'ha queixat i han tancat les finestres i ens han obert l'aire acondicionat (havíem assumit que no funcionava després de dos hores, però resulta que si no et queixes no l'obren...). L'última aturada ha estat per pujar al transbordador que ha creuat l'estret de Magallanes per tornar a territori continental.
L'arribada a la ciutar impacta. El canvi i la diferència amb Ushuaia és molt notable, el grau dedesenvolupament de la ciutat és molt diferent. Es veu una societat molt més rural, tot es veu més envellit, suposo que les coses es mantenen fins que deixen de fer servei però sense fer-hi massa canvis des de fa molts anys. La plaça central del poble, la Plaza de Armas es veu desèrtica a les 8 de la tarda, i no dona gens la sensació de ciutat viva. 

1 comentario: